• home
 • video
 • pas verschenen

  Wannes Van Laer valt net naast het podium in China

  Van Laer behaalde in China zijn beste prestatie ooit.

  Wannes Van Laer is zaterdag op de wereldbekermanche zeilen in het Chinese Qingdao op de vierde plaats geëindigd in de Laser-klasse. Het is zijn beste prestatie ooit op een wereldbekermanche. "Volgende keer wil ik wel een medaille."

  Van Laer werd zaterdag zesde in de Medal Race en heeft in de eindstand 53 punten. Het goud was voor de Kroaat Tonci Stipanovic, de Cyprioot Pavlos Kontides en de Australiër Tom Burton mochten mee op het poduim.

  "Bijna, maar net niet helemaal", meldde Van Laer. "Ik ben heel tevreden met mijn resultaat, het was een geweldige ervaring. Volgende keer hoop ik dat ik een medaille mee naar huis kan nemen", klonk het bij de 29-jarige Van Laer, de enige Belgische deelnemer op de eerste wereldbekermanche van het seizoen.

  Voor Van Laer, die na de voorlaatste competitiedag van de derde naar de vierde plaats was getuimeld, was het zijn beste prestatie ooit op een ISAF World Cup.