• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho over Hazard: "Ik hou van die jongen"

  Eden Hazard wordt bewierookt door zijn Chelsea-coach.

  José Mourinho heeft nog eens alles uit de kast gehaald om Eden Hazard te paaien. In een interview in de Britse krant The Telegraph is de Chelsea-coach erg gul met complimenten. "Eden zal altijd mijn steun hebben", laat Mourinho optekenen.

  In een interview met ex-Manchester United-speler Gary Neville, nu onder meer analist bij The Telegraph, is de lofzang van José Mourinho aan het adres van Eden Hazard wel erg opmerkelijk. "Het profiel van de hedendaagse voetballers verschilt duidelijk met de spelers van 15 jaar geleden. Het zijn "different kids"", opent Mourinho zijn betoog.

  "Eden past niet in die hedendaagse context. Waarom? Omdat hij een geweldige kerel is. Hij is bescheiden en beleefd. Egoïstisch en egocentrisch? Neen, hij is fantastisch."

  "Ik had een gesprek met zijn vader", gaat Mourinho voort. "Hij zei me: "Ik heb een geweldige zoon. Hij is een prima echtgenoot en vader. Maar ik wil dat hij een beetje verandert, want hij moet ook een geweldige speler worden. Hij moet wat meer agressie tonen, meer ambitie hebben. En jij bent de man die hem dat moet bijbrengen.""

  "Trainers kunnen fantastische spelers niet omvormen tot machines", legt Mourinho uit. "We moeten hen gewoon tot een hoger niveau brengen en hard laten trainen. Dat doet Eden ook. Hij heeft geen schrik om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Maar daar draait het niet om. Hij moet zeggen: "Ik wil beslissend zijn.""

  "Hij zegt dat hij nog niet tot de top 5 van de wereld behoort. Hij kan daar geraken, maar dan kan het niet dat hij in een wedstrijd geen enkele beslissende actie maakt."

  "De week voor de match tegen Arsenal (waar Hazard een penalty uitlokte en benutte) ben ik elke dag met hem bezig geweest. Ik vroeg hem om beslissend te zijn. "Doe iets waardoor we de wedstrijd winnen", gaf ik hem mee. En dat deed hij. Zijn talent is ongelofelijk, maar door zijn menselijke kant bewijst hij dat hij niet van deze tijd is. Hij is er eentje uit de oude doos."

  "Ik kan Eden alles vertellen"

  De voorbije maanden was lang niet alles koek en ei tussen Mourinho en Hazard. De Chelsea-trainer maakte zich enkele keren kwaad op de Rode Duivel, die volgens Mourinho soms te weinig verdedigend werk opknapte. "Dat is geen probleem bij Hazard, want hij wil verdedigen. Hij moet gewoon 90 minuten geconcentreerd blijven en weten wanneer hij wel en niet moet verdedigen."

  "Maar ik hou ervan om met hem te werken. Ik hou van "the kid". Hij zal altijd mijn steun krijgen. Hij kent mijn aard. In onze relatie kan ik hem alles vertellen. Hij weet dat ik hem graag heb. Daarom stellen we het ook zo goed", besluit Mourinho.