• home
 • video
 • pas verschenen

  Judoka Nikiforov verliest voor het eerst finale dit jaar

  Nikiforov (archief) verliest de finale van de Grand Prix Tasjkent met yuko.

  Toma Nikiforov heeft België een tweede medaille bezorgd op de Grand Prix in Tasjkent, Oezbekistan. In de klasse tot 100 kg verloor de 21-jarige Belg de finale van de Egyptenaar Ramadan Darwish.

  Op weg naar de finale won Nikiforov, 18e op de wereldranking, drie keer met ippon: van de Let Borodavko (28), de Oekraïner Blosjenko (15) en de Portugees Fonseca (27e). In een evenwichtige finale tegen Darwish (19) deed een yuko hem de das om.

  Voor Nikiforov is het de eerste finale die hij dit jaar verliest: in de wereldbeker pakte hij goud in Praag en Madrid en in de Grote Prijs van Havana ook. Donderdag won Charline Van Snick (-48) al goud.