• home
 • video
 • pas verschenen

  "Origi speelde een WK op zijn 19e, ik zat toen nog in de Chiro"

  De Sutter scoorde dit seizoen al drie doelpunten voor Club Brugge.

  Club Brugge beschikt weer over drie fitte spitsen. Daar is Tom De Sutter, voormalig Rode Duivel, één van. Hij hoopt dan ook tegen Lokeren weer in de basis te staan. "Je kan niet meer doen dan tonen dat je beter bent dan de anderen."

  Tom De Sutter moet bij Club Brugge de concurrentie aangaan met de Chileense international Nicolas Castillo en onze jonge landgenoot Obbi Oulare. Het recept om dat "gevecht" te winnen is eenvoudig volgens hem.

  "Het is een cliché, maar je kan niet meer doen dan je best", laat hij optekenen in de Mediahuis-kranten. "Jezelf de druk opleggen dat het moet, dat helpt zeker niet."

  "Als de trainer voor iemand anders kiest, dan zal ik niet snel verhaal halen. Als je zelf naar de trainer stapt, dan kom je altijd dommer terug. Als hij naar je toekomt, dan heeft hij een uitleg klaar. En anders zegt hij het niet."

  Ondanks enkele blessures blikt De Sutter best tevreden terug op het vorige seizoen. "Ik scoorde twaalf doelpunten. Blijf ik fit, dan zijn het er meer."

  "Dit is geen Mickey Mouse-competitie"

  De Sutter, veertienvoudig international, weet dat het wellicht bij veertien caps zal blijven voor de Rode Duivels. "Je weet natuurlijk nooit dat ik eens een topseizoen draai en dat een ploeg uit het buitenland me nog komt halen. Maar ik acht de kans erg klein."

  In het buitenland spelen is nochtans een vereiste voor bondscoach Marc Wilmots. "Dat snap ik niet helemaal. We spelen in België zeker niet in een Mickey-Mouse-competitie. Jongens die hier weggaan, doen het zeer goed in het buitenland."

  Voorin is de concurrentie bij de Duivels ook erg moordend. "Lukaku, Benteke en Origi spelen elke week op een hoog niveau en kunnen nog veel leren. Ze zijn nog jong en hebben al een WK achter de rug. Toen ik negentien jaar was speelde ik in derde klasse en was ik leider in de Chiro."