• home
 • video
 • pas verschenen

  "Januzaj weet dat Man.United hard in hem gelooft"

  Adnan Januzaj kan zich in zijn tweede seizoen moeilijk doorzetten.

  2014-2015 is vooralsnog niet het seizoen van Adnan Januzaj. Na een spetterende eerste jaargang bij Manchester United heeft Januzaj het in zijn tweede seizoen moeilijk om van de bank te geraken. "Manchester United heeft met Adnan een doel voor ogen: hem levenslang bij de club houden", klinkt het in zijn entourage.

  Adnan Januzaj kon dit seizoen in de Premier League nog geen basisplaats veroveren. Ook in zijn korte invalbeurten kon de Rode Duviel United-coach Louis van Gaal nog niet overtuigen. Dirk De Vriese, de makelaar van Januzaj, predikt rust.

  "Adnan heeft nog geen echt gesprek gehad met de coach, maar Adnan weet ook dat de club heel hard in hem gelooft", zegt De Vriese in de Mediahuis-kranten. "Anders zou ManU hem het mythische nummer 11 van Ryan Giggs toch niet gegeven hebben?"

  "Bovendien pakt Adnan het even professioneel aan als anders. Zelfs toen hij teruggezet werd naar de beloften, verbeet hij zijn teleurstelling en speelde hij op zijn best. Al is het natuurlijk soms knarsetanden."

  Als de situatie van Januzaj niet meteen verbetert, houdt zijn makelaar dan rekening met een (tijdelijk) vertrek? "Absoluut niet", klinkt het. "Adnan heeft geen schrik van de concurrentie en wil absoluut in Engeland blijven. Hij wil er ervaring opdoen op de nummer 10, zijn favoriete positie."

  "Kijk, Manchester United heeft met Adnan een doel voor ogen: hem levenslang bij de club houden. Het is nu gewoon wachten op een kans. En de sleutel daarvoor ligt bij Van Gaal."