• home
 • video
 • pas verschenen

  Vier een doelpunt en haal je gram

  Mario Balotelli kennen we als een extraverte spits, ook bij Manchester City in 2011.

  De Zweedse beloften namen dinsdag zoete wraak tegen Frankrijk. Wij herinnerden ons nog enkele vieringen waarin "revanche" centraal staat. Onder meer de vinger van Evens, de golfswing van Bellamy en de tandartsstoel van Gascoigne.

  Revanche van Zweden tegen Frankrijk

  De Zweedse beloften werden uitgedaagd door Frankrijk. De Fransen dachten dat ze zich met een late goal voor het EK geplaatst hadden en vierden dat provocatief. Ze kregen de boemerang snel terug in hun gezicht.

  Van Nistelrooy dolt met Andorrees

  Een speler van Andorra vond het in 2005 leuk om bij een 3-0-achterstand Ruud van Nistelrooy te jennen na een strafschopmisser. De Nederlander was het niet vergeten toen hij alsnog de 4-0 maakte. Boontje komt om zijn loontje.

  Balotelli: "Why always me"

  Mario Balotelli was als City-speler niet uit de roddelbladen weg te denken. Hij reageerde met een duidelijke boodschap. Zijn toenmalige coach Mancini: "Tja, zo zit Mario simpelweg in elkaar."

  Snuif eens de zijlijn op

  Over je gram halen gesproken. In 1999 werd Liverpool-spits Robbie Fowler door de fans van stadsrivaal Everton beschuldigd van cocaïnegebruik. Na zijn goal begon hij aan een hele lange lijn te snuiven. Het kostte hem uiteindelijk een zware boete en een schorsing van vier speeldagen.

  Bernt Evens heeft middenvinger voor Club

  In augustus 2010 zat Cercle-speler Bernt Evens vol wrok tegenover zijn oude werkgever Club Brugge. Toen hij zijn nieuwe ploeg de zege bezorgde in de derby, liet hij dat, ietwat geniepig, blijken.

  Eto'o heeft wandelstok nodig

  Samuel Eto'o reageerde erg gevat op een gelekt privégesprek van zijn Chelsea-coach Mourinho, waarin die twijfelde over zijn leeftijd.

  Golfswing Bellamy

  De pers was in 2007 op een verhaal gestoten dat Craig Bellamy zijn Liverpool-ploegmaat John Arne Riise (in de lounge van een hotel) bewerkt had met een golfclub. Meer dan genoeg voor Bellamy om na zijn goal tegen Barcelona een golfswingbeweging te maken. Ook Riise scoorde trouwens in die match (opgezet door Bellamy).

  In zijn biografie gaf Bellamy later toe dat hij in een dronken bui een keer (zacht) op Riise mepte toen die al in zijn bed lag en het hotel inderdaad vernield werd.

  Gascoigne in "tandartsstoel" in 1996

  Na een wereldgoal op het EK in 1996 laat enfant terrible Gascoigne zich door zijn ploegmaten bespuiten met drinkbussen. Het was een verwijzing naar een uitgelekt drankspelletje "de tandartsstoel"  tijdens het trainingskamp. Daarop was veel kritiek gekomen.