• home
 • video
 • pas verschenen

  Vergaerde: "Europese titel is een dikke vis"

  Otto Vergaerde staat trots op de bovenste trede van het podium.

  Otto Vergaerde heeft in Guadeloupe op het EK baanwielrennen zijn visitekaartje afgegeven op de scratch. De gouden medaille was ook voor onze 20-jarige landgenoot zelf een verrassing. "Winnen is toch nog iets anders dan gewoon een goeie prestatie", zegt Vergaerde.

  Otto Vergaerde veroverde met de ervaren Eloy Teruel een bonusronde en was daarna de Spanjaard te snel af in de eindsprint. "Ik ben eigenlijk zelf ook verrast, want als 20-jarige is het ook nog maar mijn eerste jaar als prof", zegt Vergaerde.

  "De scratch is wel een nummer dat me ligt, het afgelopen jaar eindigde ik altijd in de top 4. Ik heb het inzicht en de capaciteiten voor de scratch. Maar winnen is toch nog iets anders dan gewoon een goeie prestatie."

  "De waarde van mijn titel? Dat zal achteraf moeten blijken. Scratch is geen olympisch nummer, maar voor mij persoonlijk is het wel een dikke vis."

  "Ik heb ook wel ambities om me op de weg te tonen, maar tot en met de Olympische Spelen in Rio is de piste het belangrijkste."

  "Er zijn nieuwe regels voor de ploegenachtervolging. Als je in de kwalificaties in de top 8 eindigt, dan moet je nog drie races rijden. Je hebt echt een ploeg van vijf of zes renners nodig en dus is het een doel van ons allemaal om ons te kwalificeren."