• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar: "Met mijn moeder de openingsdans oefenen"

  Zdenek Stybar blijft lachen, ook na zijn operatie aan zijn schouderligamenten.

  Zdenek Stybar heeft vanochtend het ziekenhuis in Roeselare verlaten, waar hij succesvol geopereerd is aan zijn schouderligamenten. Die scheurde de wereldkampioen veldrijden na een val gisteren in de cross van Ardooie. De Tsjech, die morgen zijn kerkelijk huwelijk viert met Ine, verloor alvast niet zijn goeie luim voor de camera van Sporza. "De openingsdans zal wel lukken."

  Stybar had iets goed te maken in Ardooie, na zijn zware val twee maanden geleden in de Eneco Tour in dezelfde West-Vlaamse gemeente. Maar dat liep even anders.

  "Tijdens de wedstrijd dacht ik dat ik een kans had om de cross te winnen. Dat zou een heel mooi verhaal zijn: na mijn val terugkeren in Ardooie met een zege. Maar het was omgekeerd: nu ben ik er twee keer gevallen."

  Er wacht de Tsjech van Omega Pharma-Quick Step een nieuwe revalidatie van vier tot zes weken, maar hij verliest de moed niet: "Ik hoop dat het nog zal meevallen en het niet te lang duurt."

  De blessure komt extra ongelegen, omdat Stybar morgen voor de kerk trouwt. Maar ook daar verliest hij zijn goeie humeur niet bij: "De openingsdans zal ook wel lukken. Daar geloof ik in."

  Oefenen met Ine zit er niet meer in: "Die slaapt vannacht bij haar mama. Ik zal haar pas morgen weer zien. Dus ik zal misschien met mijn mama wat oefenen", sloot hij met lacht af.