• home
 • video
 • pas verschenen

  Sno een tijd out uit angst voor hartstilstand, Van Wijk weet van niets

  Evander Sno kwam pas deze zomer naar Westerlo.

  Westerlo-speler Evander Sno is een tijdje buiten strijd. Niet door een blessure, wel uit angst om opnieuw een hartstilstand te krijgen. Hij volgt nu een mentaal herstelprogramma. "Hij durft niet diep te gaan", vertelt ploegmaat MacDonald in Het Nieuwsblad. Trainer Dennis Van Wijk weet voorlopig van niets.

  In 2010 werd Sno verrast door een hartaanval tijdens een wedstrijd met Jong Ajax. De Nederlander moest op het terrein gereanimeerd worden en kreeg later een defibrillator ingebouwd. Ook daarna had de middenvelder nog last van hartritmestoornissen en hij ging onder het mes.

  Dat verleden als hartpatiënt laat hem ook bij Westerlo niet los. Sno is volledig blessurevrij, maar toch kan hij niet spelen. De angst voor een nieuwe hartstilstand is te groot. "Hij durft niet diep te gaan", vertelt ploegmaat Sherjill MacDonald.

  "Hij is bang om een nieuwe schok te krijgen van zijn defibrillator. Bij elke inspanning denkt hij erover na. Hij zit er echt mee." Sno traint voorlopig apart en volgt een mentaal herstelprogramma van zes weken. Zo hoopt de 27-jarige Sno zijn angst te overwinnen.

  Van Wijk: "Ik weet van niks"

  Volgens trainer Dennis Van Wijk heeft de absentie van Sno, die alleen meedeed in de eerste twee competitieduels, een andere reden.

  'Evander traint al een tijdje apart, maar dat is om te herstellen van kleine blessures. Het mentale herstelprogramma, daarover is mij niets bekend. En ik ben toch degene die dat zou moeten weten', aldus Van Wijk. 'Bij zijn komst hebben we Evander ook uitgebreid medisch getest en dat was in orde.'