• home
 • video
 • pas verschenen

  Luzon: "Ik kan de supporters begrijpen"

  Guy Luzon: "We zullen nog een sprong maken in het klassement."

  La Famille des Rouches, die de supporters van Standard vertegenwoordigt, stuurt aan op het ontslag van Guy Luzon. "Ze moeten wel begrijpen dat we onze halve ploeg hebben moeten vervangen", reageert de coach voor de wedstrijd van zijn team tegen Zulte Waregem.

  Vorig seizoen slaagde Guy Luzon er niet in om Standard de landstitel te bezorgen in de play-offs. Dit seizoen vinden de supporters hun team na tien speeldag terug op de elfde plaats.

  "We moeten vaststellen dat de twijfels over de capaciteiten en het gebrek aan ervaring van onze coach Guy Luzon nog steeds dezelfde zijn", klinkt het in een mededeling van La Famille des Rouches.

  "Hij beschikt niet over het juiste profiel om een club als Standard te coachen. Zijn plaats is niet meer aan het hoofd van onze ploeg."

  "Daarom vragen wij voorzitter Duchâtelet om zijn conclusies te trekken en zijn verantwoordelijkheid te nemen over de keuze die hij gemaakt heeft."

  La Famille des Rouches hoopt ook dat de voorzitter de functie van technisch directeur opnieuw invult, na het vertrek van Jean-François de Sart eind vorig seizoen.

  Luzon: "Zou ook zo reageren"

  Guy Luzon kreeg de brief van de supporters voorgeschoteld op de persbijeenkomst voor de wedstrijd van zondag tegen hekkensluiter Zulte Waregem.

  "Ik begrijp de supporters", opende de 39-jarige coach. "Ze kopen een abonnement en verwachten mooi voetbal. Als ik supporter was, zou ik ook zo reageren."

  "Ze moeten wel begrijpen dat we onze halve ploeg hebben moeten vervangen en dat we af te rekenen krijgen met een hoge blessurelast."

  "Ik kan de supporters verzekeren dat we de kwaliteit in huis hebben om ons niveau op te krikken en een sprong te maken in het klassement."