• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen: "Beschikken weer over thuisreputatie"

  Voorzitter Johan Timmermans: "De mentaliteit is grondig gewijzigd."

  KV Mechelen en Anderlecht openen zaterdag om 18u de elfde speeldag. Met vier zeges in vijf thuismatchen heeft KV weer een stevige reputatie opgebouwd Achter de Kazerne. "Die was de voorbije jaren verloren gegaan", klinkt het in Mechelen.

  "KV Mechelen wordt gedragen door de supporters. En die zijn nog altijd van goudwaarde", vertelt voorzitter Johan Timmermans.

  "Samen met onze supporters realiseerden we dat onze thuisreputatie van KV Mechelen verloren was gegaan de voorbije seizoenen."

  "Ik kon me vinden in de kritiek over de mentaliteit en de spelwijze van het team. De mentaliteit is grondig gewijzigd. Ook de manier van voetballen is anders. Onze supporters kunnen zich weer identificeren met de club."

  "Daarom werken we nu eerst aan een gezonde thuisreputatie, om nadien ook op verplaatsing punten te pakken. En ik denk dat we in dat opzet slagen, bovendien met zeer attractief voetbal."

  "Tegen Anderlecht zal dat niet anders zijn. De spelers zullen zich dubbel en dik inzetten. En voor Anderlecht is KV Mechelen altijd een moeilijke verplaatsing."

  "Wachten op milieueffectenrapport"

  Ondertussen heeft KV Mechelen al een tijd plannen in de kast liggen voor een vernieuwing van het stadion. Hoe staat het met dat dossier?

  Johan Timmermans: "We hadden gehoopt om vorig seizoen de verbouwingen te kunnen beginnen. Momenteel is het wachten op het milieueffectenrapport. We hopen dat het rapport eind dit jaar rond is."

  "We hadden liever gisteren gebouwd dan morgen, maar we gaan ons niet vastpinnen op een datum. Ik stel in ieder geval vast dat we nog nooit zo dicht bij de start van de verbouwingen zijn geweest."