• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Herken veel van Kompany in Tielemans"

  17 is Tielemans nog maar en al een vaste waarde bij Anderlecht.

  Anderlecht-coach Besnik Hasi steekt de loftrompet over de 17-jarige Youri Tielemans. "Hij heeft de capaciteiten om in de toekomst de leider te worden van Anderlecht", zegt Hasi. "Hopelijk blijft hij nog lang bij onze club."

  Donderdag stond goudklompje Youri Tielemans voor het eerst de pers te woord. De Anderlecht-middenvelder doorstond die vuurdoop met glans en voelde zich de hele tijd op zijn gemak.

  "Het is goed dat hij heel rustig blijft bij al die heisa", reageert zijn coach Besnik Hasi. "Door de combinatie voetbal-school heeft hij een druk leven, maar samen met zijn entourage vonden we dat het nu het gepaste moment was om met de pers te praten."

  "Tielemans is een leider, een jongen die altijd zijn verantwoordelijkheid neemt. Ik herken veel in hem van Kompany, toen die de leeftijd had van Tielemans (17)."

  "Natuurlijk is Youri nog jong en moet hij nog veel stappen zetten. En ik vind dat hij zo lang mogelijk bij Anderlecht moet blijven. Niet uit eigen belang als trainer, maar wel voor zijn ontwikkeling. Hij heeft hier alles om voort te groeien en met Steven Defour naast hem kan hij alleen nog maar beter worden."

  "Zidane-bewegingen mag hij enkel ver van het doel uitvoeren"

  "Als Tielemans nu naar een competitie zou vertrekken waar de fysiek centraal staat, zou hij het moeilijk hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij de komende twee jaar nog veel zal verbeteren op fysiek vlak."

  "Hij heeft sowieso de capaciteiten om in de toekomst de leider van Anderlecht te worden. Hem nu al tot leider bombarderen, zou niet eerlijk zijn naar hem toe."

  "Iemand die 17 is mag je nog niet met te veel druk opzadelen. Maar ik herinner me wel nog de snelle ontwikkeling van Zvonimir Boban bij Dinamo Zagreb."

  "Hij was ook een supertalent en kreeg op zijn negentiende de aanvoerdersband. Daarna bouwde Boban een internationale carrière uit bij onder andere AC Milan. Het kan dus al, leider zijn op jonge leeftijd."

  "Maar Tielemans gaat ook nu al de verantwoordelijkheden niet uit de weg. Hij speelt alle matchen en neemt hoekschoppen en vrije trappen."

  "Of Youri zaterdag tegen Mechelen Zidane-bewegingen op de mat mag toveren? Enkel als hij ver van het doel staat, niet in de positie van laatste man. Ik heb tegen Anthony Vanden Borre ook gezegd dat hij niet meer op de bal mag staan."