• home
 • video
 • pas verschenen

  Hartpatiënt Lodewyck succesvol geopereerd

  Lodewyck koos uiteindelijk niet voor de aanpak van Brugada.

  BMC-renner Klaas Lodewyck heeft een geslaagde operatie achter de kiezen. Onze landgenoot kampte met hartritmestoornissen, waardoor hij sinds eind juli aan de kant stond. "Donderdag ondergaat hij een fietstest om na te gaan of het probleem volledig van de baan is", zegt zijn verloofde Femke Herygers.

  Eind juli werden bij de 26-jarige BMC-renner hartritmestoornissen vastgesteld. Lodewyck liep heel wat ziekenhuizen af en liet zich ook onderzoeken door professor Brugada.

  Aanvankelijk zou hij opteren voor de aanpak van de bekende professor, maar Lodewyck koos uiteindelijk toch voor een andere hartspecialist.

  "De operatie is goed verlopen", zegt zijn verloofde Femke Herygers. "Het ging niet om een hartoperatie. Langs de lies is de oorzaak van die hartritmestoornissen dichtgebrand. Klaas moet nu rusten en mag zaterdag het ziekenhuis verlaten."

  Volgende week donderdag ondergaat Lodewyck een fietstest om te zien of de hartritmestoornissen geschiedenis zijn. "De dokters zullen dan nagaan of het probleem nog opduikt bij zware inspanningen", zegt Herygers.

  "De operatie is alvast geslaagd, we hopen nu ook dat die test goed verloopt. Als dat niet het geval zou zijn, kunnen we eventueel nog altijd kiezen voor de aanpak van het team van Brugada."