• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Bosque zegt Spanje vaarwel na het EK

  "Ik begrijp dat er kritiek is."

  Vicente del Bosque (63) wil nog twee jaar aan het roer staan bij de Spaanse nationale ploeg. Na het Europees kampioenschap van 2016 in Frankrijk zwaait de bondscoach af bij La Roja. "Ik treed niet af voor het EK, maar daarna ga ik ook niet meer verder."

  Vicente del Bosque leidde Spanje naar de overwinning op het WK 2010 en het EK 2012. Daarna ging het de bondscoach minder voor de wind. Op het WK in Brazilië moest Spanje al na de eerste ronde naar huis.

  Toch wil hij er zelf graag nog twee jaartjes bijdoen. "Ik treed niet af voor het EK, maar daarna ga ik evenmin verder. Alvast, zo heb ik het in mijn hoofd", zegt de 63-jarige selectieheer.

  "Ik heb begrip voor degenen die kritiek uiten. Maar iedereen moet begrijpen dat we afscheid genomen hebben van een uitzonderlijke generatie. Nostalgie brengt ons geen resultaten. We moeten vooruit kijken."