• home
 • video
 • pas verschenen

  Cordier: "Zulte Waregem moet 16 op 33 halen voor Nieuwjaar"

  "Ik ben nu vooral bezig met het sportieve luik."

  Eddy Cordier, de nieuwe algemeen manager bij rode lantaarn Zulte Waregem, zal voortaan ook de transfers verzorgen. "Francky Dury kan zo weer voltijds trainer zijn. Voor Nieuwjaar moeten we 16 op 33 halen, anders moet ik naar plan B grijpen."

  Eddy Cordier is een bekend gezicht bij Zulte Waregem. Dit jaar werd hij gepromoveerd tot algemeen manager. "Ik blijf verantwoordelijk voor de logistiek en de financiën", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Maar ik zal vanaf nu ook de transfers mee afhandelen."

  "Ik zal me bezig houden met de contacten met managers. Dat vraagt allemaal veel tijd. Vroeger deed Francky dat als sportief directeur. Hij kan zich nu opnieuw helemaal focussen op het coachen. Dat op zich is een voltijdse job."

  "Voorlopig ben ik vooral bezig met het sportieve. Ik heb al bijgestuurd in de scouting." Cordier stelt ook een duidelijk doel. "We moeten voor Nieuwjaar een 16 op 33 halen. Dan staan we zo ongeveer 11e en gaat het weer de goede kant op."

  "Maar als dat niet het geval is, zullen we naar plan B moeten grijpen." Wat dat precies inhoudt, laat Cordier nog in het midden.