• home
 • video
 • pas verschenen

  Batshuayi speelt in nieuw pareltje van stadion

  Het Stade Vélodrome in Marseille is al klaar voor Euro 2016.

  Olympique Marseille heeft gisteren het vernieuwde Stade Vélodrome ingehuldigd. Drie jaar werd er gerenoveerd en uitgebreid om 67.000 plaatsen te bieden voor Euro 2016. Kostprijsje: 268 miljoen euro. Een mooie arena voor Michy Batshuayi om te schitteren, maar de ex-Standard-spits moet het voorlopig doen met schaarse invalbeurten.

  De Franse minister van Sport Patrick Kanner was gisteren in Marseille. "Dit is meer dan een stadion, dit is een architecturaal project. Marseille is nu al klaar voor het EK."

  Het originele Stade Vélodrome werd in 1937 gebouwd. Voor het WK in 1998 was er al een uitbreiding naar 60.000 plaatsen. Nu is het nog wat groter én aangepast met de modernste snufjes. De Franse competitieleider betaalt jaarlijks 7,5 miljoen euro huur aan de stad Marseille.