• home
  • video
  • pas verschenen

    Zieke Sven Nys: "Alles oké voor zondag"

    Zondag kan Sven Nys weer klimmen in Valkenburg.

    Sven Nys kan zondag deelnemen aan de eerste Wereldbekermanche van het seizoen in Valkenburg (Ned). "Mijn evenwichtsorgaan was even verstoord", vertelt de Belgische kampioen, die moest afzeggen voor de Kermiscross in Ardooie.

    Sven Nys belde vandaag drie uur voor de wedstrijd af. "Een kortstondige verstoring van mijn evenwichtsorgaan", kreeg hij te horen van de dokter. "Alles oké voor zondag!", tweette de 38-jarige veldrijder nog.

    Zondag staat Nys dus aan de start van de eerste cross van het Wereldbekerseizoen. Vorig jaar had hij een pechdag in Valkenburg. Toen zijn ketting niet meer meewerkte op de flanken van de Cauberg, gooide Nys de handdoek.

    Neemt Nys zondag revanche? Kijk en luister naar de Cauberg-cross via Sporza.

    Vorig jara in Valkenburg: Nys druipt af zonder ketting