• home
 • video
 • pas verschenen

  Zieke Nys zegt af voor veldrit in Ardooie

  Nys (arcieffoto) werd ziek na het gala van de Flandrien.

  Een attractie minder in de Kermiscross van Ardooie, want Sven Nys is woensdagavond plots ziek geworden. "Hij was op weg naar Ardooie, maar werd plots heel misselijk", zegt een ontgoochelde organisator.

  Woensdagavond werd Sven Nys in Oostende nog gelauwerd met de trofee "Flandrien van het veld". Het 37-jarige boegbeeld van het veldrijden bleef overnachten in Oostende, omdat de reis naar Ardooie dan al een stukje korter zou zijn.

  "Nys wou nog proberen te starten", zegt de organisatie van de veldrit in Ardooie. "Maar onderweg werd hij plots misselijk en moest hij terugkeren op zijn stappen."

  Eerder raakte al bekend dat ook Klaas Vantornout niet te bewonderen zou zijn in Ardooie. De winnaar van de voorbije twee edities werd niet uitgenodigd omdat de organisatie niet genoeg centen meer had.

  Wereldkampioen Zdenek Stybar verschijnt wel aan de start in de Kermiscross.