• home
 • video
 • pas verschenen

  Wenger: "Anderlecht wordt een cruciaal duel"

  Arsenal heeft drie op zes in de groep van Anderlecht.

  Volgende week woensdag speelt Anderlecht zijn derde Champions League-wedstrijd. Paars-wit ontvangt Arsenal. In de eerste wedstrijd tegen Borussia Dortmund sputterde de motor van de ploeg van Arsène Wenger, maar twee weken later werd Galatasaray helemaal zoek gespeeld. Voor Wenger is de match tegen Anderlecht een sleutelduel.

  Dortmund is de ongenaakbare leider in groep D met zes op zes. Voor de rest ligt alles nog dicht bij elkaar.

  "Omdat we verloren van Dortmund is de wedstrijd tegen Anderlecht van vitaal belang voor ons", zei Wenger op een persconferentie. "Daarom zou het gevaarlijk zijn om Anderlecht te onderschatten."

  Arsenal wordt al enkele weken geteisterd door blessures. Maar in tegenstelling tot eerdere berichten zouden middenvelders Aaron Ramsey en Mikel Arteta toch in de kern zitten tegen de Belgische landskampioen.

  "Ramsey kan zaterdag nog niet spelen. Maar vanaf maandag zal hij deelnemen aan de trainingen. Hij zal zeker bij de kern behoren voor woensdag tegen Anderlecht. Arteta is al aangesloten bij de groep en zal zaterdag deel uitmaken van de selectie."

  Mesut Özil hoeft Anderlecht niet te vrezen. Na de Duitse voetbalbond bevestigde nu ook Wenger dat de Duitser minstens zes weken aan de kant staat.

  "Mesut heeft me nooit gezegd dat hij te veel last had van zijn knie om te spelen. Tijdens de rust van de wedstrijd tegen Chelsea zei hij me dat hij door kon. Pas nadat een scan een blessure aan het licht bracht, heeft hij toegegeven dat hij al langer pijn voelde."