• home
 • video
 • pas verschenen

  Tennislegende Lendl wijst Berdych af om coach te worden

  Lendl was twee jaar lang de coach van Murray.

  Tennisgrootheid Ivan Lendl is niet van plan snel opnieuw aan de slag te gaan als tenniscoach. Lendl beëindigde begin dit jaar de samenwerking met Andy Murray en besloot niet in te gaan op de vraag van Tomas Berdych om zijn begeleider te worden.

  Berdych liet deze week via Twitter weten dat hij Lendl had gevraagd om zijn nieuwe coach te worden. Maar de Amerikaan van Tsjecho-Slowaakse afkomst ging niet in op dat aanbod. "Ik had een geweldig gesprek met Lendl over tennis vandaag. Het resultaat? Ivan zou me willen helpen, maar hij heeft het te druk", schreef Berdych op Twitter.

  Lendl was van 2012 tot begin dit jaar de begeleider van Andy Murray en leidde de Schot naar twee grandslamzeges en de Olympische titel. In maart stopten de twee in onderling overleg hun samenwerking. Lendl wilde meer tijd voor andere dingen.

  "Ik heb genoten van mijn werk als tenniscoach en wil het zeker opnieuw overwegen. Maar op dit moment geniet ik van de vrije tijd die ik heb. Als coach reis je 25 weken per jaar en dat is veel. Op dit moment wil ik dat niet meer doen op mijn leeftijd."

  "Je weet nooit of ik ooit nog terugkeer als coach. Maar ik vind dat de omstandigheden en het tijdstip goed moeten zijn. Dat kan binnen zes maanden zijn of binnen vier jaar."