• home
 • video
 • pas verschenen

  Petacchi (40): "Wil nog jaar langer in het peloton"

  Dit seizoen maakte Petacchi het zegegebaar in de GP Pino Cerami.

  40 jaar is hij, maar Alessandro Petacchi denkt allesbehalve aan stoppen met koersen. "Ik kan nog een belangrijke rol spelen voor jonge spurters", zegt de Italiaanse sprinter die 48 ritzeges sprokkelde in de drie grote rondes.

  Enkele maanden nadat hij zijn afscheid aangekondigd had, verkaste Alessandro Petacchi in augustus 2013 naar Omega Pharma-Quick Step. "Ale Jet" ontpopte zich tot een belangrijke wagon in de sprinttrein van Cavendish en reed dit seizoen nog de Giro en de Tour.

  Maar in de rijkgevulde stal van Patrick Lefevere is er geen plaats meer voor de Italiaanse sprinter". "Mijn leeftijd - Petacchi is 40 - heeft de doorslag gegeven", vertelt Petacchi in de Italiaanse media. "En dat begrijp ik wel."

  "Ik besef ook dat ik niet meer kan strijden tegen de snelste spurters. Maar ik voel me nog steeds goed en kan zeker nog een belangrijke rol vervullen voor jonge talentvolle sprinters. "

  "Voorlopig trekken er drie ploegen aan mijn mouw. Twee buitenlandse en één Italiaans team. Wanneer de Japan Cup (zondag) erop zit, zal ik de knoop doorhakken. Ik wil zeker nog minstens een jaar in het peloton blijven."