• home
 • video
 • pas verschenen

  Keisse: "Heb Cavendish gevraagd in goeie conditie naar Gent te komen"

  Keisse won al vijf keer de Zesdaagse van Gent.

  De Gentse Zesdaagse mag zich volgende maand opmaken voor de komst van wielervedette Mark Cavendish. De Brit vormt er een koningskoppel met publiekslieveling Iljo Keisse. In theorie alvast, want in het verleden ging "Cav" nooit tot het uiterste in Gent.

  Cavendish reed al twee keer rondjes tijdens de Zesdaagse van Gent: in 2005 met Robert Hayles en in 2007 met Bradley Wiggins. "Voor de Gentse Zesdaagse is het mooi dat zo'n naam opnieuw aan de start komt. Ook voor mij is het een droom om met hem te mogen rijden", zegt Iljo Keisse aan Sporza.

  "Maar dat wil niet zeggen dat de winnaars al bekend zijn. De concurrentie is groot en komt vooral van De Ketele en De Buyst. Bovendien is er veel veranderd voor mij. Mijn focus is verlegd naar de weg. Ik rijd nog graag op de piste, maar eigenlijk neem ik het er gewoon bij."

  "Voor Cavendish geldt hetzelfde. Zijn roots liggen op de piste, maar het enige wat voor hem echt telt is de weg. De Zesdaagse is wel een ideale manier om aan zijn comeback te werken na zijn val in de Tour."

  Aan de motivatie van Keisse, die in Gent voor eigen publiek rijdt, twijfelt niemand. Maar geldt dat ook voor Cavendish? Bij zijn vorige passages liet de Brit geen al te beste indruk na.

  "In het verleden waren zijn Zesdaagses in Gent geen groot succes, dat is waar. Dat is nu wel de bedoeling. Ik heb hem gevraagd om met een goeie conditie naar Gent te komen. Hij heeft me gegarandeerd dat hij hard aan het werken is en zijn uiterste best zal doen. Hij komt ook deze week al naar België om samen te kunnen trainen op de piste."