• home
 • video
 • pas verschenen

  Kabananga scoort prachtige omhaal tegen Copa

  Kabananga scoort met een knappe omhaal.

  DR Congo heeft in een echte thriller de maat genomen van Ivoorkust met 3-4. Junior Kabananga, speler van Cercle Brugge, zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Met een prachtige omhaal vloerde hij Lokeren-doelman Copa.

  Ivoorkust had de heenwedstrijd in de voorronde van de African Cup of Nations gewonnen met 2-1, maar thuis werden ze verrast door DR Congo. Junior Kabanga scoorde de 1-2 met een heerlijke treffer. Ook Charleroi-speler Neeskens Kebano was trefzeker voor Congo.

  Congo behoudt zo zicht op de kwalificatie. Met nog twee wedstrijden staan ze nu tweede in groep D met hetzelfde aantal punten als Ivoorkust. Koploper Kameroen heeft zijn ticket al beet. De nummers een en twee plaatsen zich voor de eindronde. De nummer drie speelt play-offs.