• home
 • video
 • pas verschenen

  Jager verwart renster met haas en schiet haar neer

  Zie jij het verschil tussen een haas en een renster?

  In Noord-Italië heeft een jager een Oostenrijkse renster beschoten. De ex-kampioene van haar land werd geraakt in haar been, arm en heup. De jager dacht dat hij een haas schoot.

  De 40-jarige Christiane Koschier-Bitante verkende het parcours van een tijdrit met enkele ploeggenoten toen ze plots een helse pijn voelde. "Ik viel meteen van de fiets."

  Ze werd naar het ziekenhuis afgevoerd en besefte dat ze aan erger ontsnapte. "Dit had heel slecht kunnen aflopen. Stel je maar voor dat ik in mijn keel of hoofd geraakt was."

  En de jager die vanaf 50 meter het schot loste? Wel die had zich vergist. "Ik zag haar aan voor een haas", vertelde hij.

  Jachtongeluk Greg LeMond in 1987

  Het jachtongeluk in Italië zorgt voor een flashback naar 1987. Enkele weken voor Greg LeMond in de Tour van 1987 de strijd om het geel wilde aangaan, liet hij bijna het leven bij een jachtongeluk.

  De Amerikaan jaagde samen met enkele familieleden op kalkoenen en werd geraakt door zijn schoonbroer. Zijn leven hing aan een zijden draadje, maar hij overleefde het en won nog twee keer de Tour.