• home
 • video
 • pas verschenen

  Biglia: "Niet van plan om Van Holsbeeck nog de hand te schudden"

  Biglia mocht de kleuren van Argentinië verdedigen in de WK-finale.

  Lucas Biglia speelde zeven seizoenen voor Anderlecht, maar zijn moeizame transfer ziet hij als een zwarte vlek op zijn herinnering aan de club. "De leugens van het bestuur plaatsten me in een slecht daglicht", stelt de Argentijn in het Laatste Nieuws. "Het geheugen van sommige voetballers is erg kort", countert manager Van Holsbeeck de kritiek.

  Biglia kreeg veel kritiek te slikken bij zijn overgang naar Lazio Roma. Hij zou het nooit maken in het buitenland, maar ondertussen heeft de Argentijn zich vlot ingewerkt bij de Italiaanse club en mocht hij de volledige WK-finale spelen tegen Duitsland.

  "Toen ik in België speelde, kreeg ik bakken kritiek over me heen. Ik gaf geen assists, ik scoorde niet", vertelt Biglia. "Na mijn vertrek naar Lazio Roma was ik opeens onmisbaar. Ongelooflijk, toch?"

  "Ik heb altijd gezegd dat ik Anderlecht wou verlaten om op sportief vlak een stap vooruit te zetten. Dat was nodig om met de Argentijnse nationale ploeg aan het WK te kunnen deelnemen. Blijkbaar begrepen sommige mensen op Anderlecht dat niet."

  Biglia bleef tijdens de wintertransferperiode in 2013 ziek in Argentinië, wat velen zagen als een poging om een transfer te forceren. "Anderlecht plaatste mij door die leugens in een slecht daglicht. Ze maakten zich enkel zorgen om mijn transferprijs, niet om mijn fysieke toestand."

  "Ik zie heel die affaire als een zwarte vlak op mijn cv. Ik heb me zeven jaar als een echte prof gedragen, maar nooit hebben ze me bedankt. Het voetbal kent nu eenmaal ondankbare mensen en Van Holsbeeck is zo iemand. Ik ben niet van plan om de manager nog de hand te schudden."

  "Maar ik heb me op Anderlecht altijd goed gevoeld. Het is de club van mijn hart. Ik zou er graag mijn carrière afsluiten. Als ik morgen iets kan terugdoen voor Anderlecht, dan doe ik het."

  Van Holsbeeck: "Geheugen van sommige voetballers is kort"

  Manager Herman Van Holsbeeck (foto) kan de kritiek van Biglia op het bestuur moeilijk verkroppen. Hij vindt de uitspraken van de Argentijn onterecht.

  “De directie heeft Biglia altijd de hand boven het hoofd te houden, vooral toen hij werd uitgefloten", reageert Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "We hebben zijn contract meermaals opengebroken om onze appreciatie te laten blijken."

  "Het geduld dat de voorzitter en ik hebben gehad om hem de speler te laten worden die hij vandaag is, zou elders ondenkbaar zijn. Zijn woorden doen erg veel pijn. Ik heb altijd voor hem gevochten, maar het geheugen van sommige voetballers is erg kort."

  "Ik blijf ondanks alles een bewonderaar van Biglia en ik blijf hem bedanken voor alles wat hij voor ons gedaan heeft.”