• home
 • video
 • pas verschenen

  Belofte Michael Vanthourenhout verslaat profs in Ardooie

  Michael Vanthourenhout (20) is nog belofte en de jongere broer van Dieter.

  De Kermiscross in Ardooie is ten prooi gevallen aan de 20-jarige belofte Michael Vanthourenhout (Sunweb). De wedstrijd werd ontsierd door een val van wereldkampioen Zdenek Stybar, die daarbij wellicht zijn sleutelbeen brak. Sven Nys - ziek - kwam niet aan de start.

  Van bij de start trokken Michael Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout en Zdenek Stybar in de aanval.

  Voor Michael Vanthourenhout ging het allemaal te traag, hij trok in de tweede ronde fors door in de zompige weide. Stybar en Dieter Vanthourenhout probeerden te counteren, maar slaagden daar niet in.

  Michael Vanthourenhout kwam niet meer in de problemen in het modderbad en kon zijn lange solotocht netjes afronden. Zondag was de 20-jarige renner bij de beloften nog de beste in de GP Mario De Clercq in Ronse.

  In de strijd voor de tweede plaats was Tom Meeusen duidelijk sterker dan Philipp Walsleben. De cross werd opgeschrikt door een valpartij van wereldkampioen Stybar.

  Uitslag Kermiscross Ardooie

  1. Michael Vanthourenhout - in 57'37"
  2. Tom Meeusen - op 53"
  3. Philipp Walsleben (Dui) -1'02"
  4. Joeri Adams - 1'12"
  5. Tim Merlier - 1'18"
  6. Toon Aerts - 1'22"
  7. Nicolas Cleppe - 1'30"
  8. Niels Wubben (Ned) - 1'36"
  9. Bart Wellens - 1'45"
  10. Jens Vandekinderen - 1'50"
  11. Jan Denuwelaere - 2'21"
  12. Thomas Joseph - 2'45"
  13. Sven Vanthourenhout - 2'58"
  14. Francis Mourey (Fra) - 3'22"
  15. Clement Lhotellerie (Fra) - 3'42"

  Nys ziek, Vantornout bedankt

  Zowat drie uur voor de start van de wedstrijd belde Belgisch kampioen Sven Nys nog ziek af. Meteen een eerste mokerslag voor de organisatoren die van dan af alles in het werk stelden om alsnog Klaas Vantornout aan de start te krijgen. Deze liet de late uitnodiging echter aan zijn neus voorbijgaan. Eerder vond de organisatie hem te duur.