• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht: "Mitrovic en Hasi blijven de beste vrienden"

  Aleksander Mitrovic en Besnik Hasi, een Serviër en Albanees bij Anderlecht.

  Aleksander Mitrovic liet zich niet onbetuigd in de voetbaloorlog tussen Servië en Albanië. Bij Anderlecht werkt de Servische spits onder de Albanese coach Besnik Hasi. "Dit verandert niets aan hun relatie", klinkt het bij de Brusselse club.

  Toen een drone tijdens Servië-Albanië met een vlag van Groot-Albanië het stadion in Belgrado binnenvloog, gingen de poppetjes aan het dansen.

  Mitrovic, nochtans op de bank, liet zich niet onbetuigd. Hij snelde het terrein op en gaf een tegenstander een kopstoot langs achteren.

  Hoe reageert Anderlecht hierop? "Ik wil niets goedpraten", zegt clubwoordvoerder David Steegen in Het Laatste Nieuws. "Maar over de nationale ploeg van Servië hebben wij niets te zeggen. Wij zijn niet van plan om hem hierover aan te spreken."

  Steegen ziet ook geen probleem in de samenwerking tussen spits en coach, allebei uit het andere kamp. "Besnik en Mitro zijn de beste vrienden. Ik ben er zeker van dat dit incident niets aan hun onderlinge relatie zal veranderen."

  Bekijk hieronder de kopstoot van Mitrovic (na 32')