Zweedse beloften uitgedaagd, maar wie lacht het laatst?

wo 15 oktober 2014 12:54
De Zweedse beloften staken met plezier de draak met de Fransen.
Niet Frankrijk maar Zweden heeft zich geplaatst voor het EK onder 21 jaar. De Fransen dachten zich door een late goal toch te plaatsen en vierden dat met provocerende gebaren. Maar ze kregen uiteindelijk de boemerang in hun gezicht terug.

De Franse beloften leken na de heenmatch (2-0) zegezeker, maar na 71 minuten keek het plots tegen een 3-0-achterstand aan tegen de Zweden.

Layvin Kurzawa bevrijdde de Fransen met een late goal, maar hij vierde dat met een uitdagend salueergebaar, recht voor de neus van zijn Zweedse evenknie (foto).

Een misrekening van jewelste, want nauwelijks een minuut later scoorde Oscar Lewicki zijn tweede van de avond. Zweden plaatste zich zo alsnog voor het EK.

De Zweden lieten dan ook niet na extra zout in de wonde te strooien door massaal de overwinning te vieren met hetzelfde salueergebaar.

De Franse bondscoach, Pierre Mankowski, was niet mals voor zijn spelers. "Als je de kans krijgt om bij een 3-0-achterstand toch nog te scoren, dan moet je vooral nederig zijn, niet de tegenstander uitdagen."