• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Niet normaal dat AA Gent tweede is"

  Vanhaezebrouck: "Ik wil het maximum uit deze club halen."

  Hein Vanhaezebrouck heeft AA Gent naar een voorlopige tweede plaats geloodst, maar daar wil de trainer niet op focussen. "Gent is nog niet in staat om Anderlecht of Club Brugge al het vuur aan de schenen te leggen", zegt hij in een interview met Humo.

  Het hoofddoel van AA Gent dit seizoen is het halen van Play-off I. Grotere ambities bergt Vanhaezebrouck voorlopig op. "Mij gaat het niet om de plaats in het klassement, maar om het aantal punten dat we hebben behaald", stelt de Gent-coach.

  "We hebben er nu 18 na tien speeldagen. Als we zo doorgaan, komen we aan 54 punten, en daarmee eindig je altijd bij de eerste zes, wat het doel is. Maar ik zeg niet dat we een titelkandidaat zijn."

  "Ik denk dat die 18 punten goed weergeven wat we op dit moment waard zijn, maar die tweede plaats doet dat niet."

  "De tweede plaats is eigenlijk niet normaal. Met 18 punten hoor je op een vierde, vijfde plek thuis. Ik hoop dat de supporters dat goed begrijpen: wij zijn nog niet in staat om Anderlecht of Club Brugge al het vuur aan de schenen te leggen, toch niet over een periode van dertig of veertig matchen."

  AA Gent lijkt nog wat talent tekort te komen om nog een stap hogerop te zetten. "Bouwen doe je stap voor stap. En je begint bij de basis. Die was hier niet goed. De groepssfeer was niet goed en er werd niet hard genoeg gewerkt. Dus heb ik spelers met een goeie motor én een goeie mentaliteit erbij gehaald."

  "Als er nu nog spelers bijkomen, moeten het talenten zijn die in deze groep passen. Ik wil gewoon het maximum uit deze club halen. Het is een club met veel potentieel. Als je voor 18.000 fans speelt, dan leeft het. Wat gaat er gebeuren als we ooit voor de titel zouden meedoen? Dan wordt dat stadion te klein."