• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA opent onderzoek naar incident tijdens Servië-Albanië

  Een drone zorgde ervoor dat het duel Servië-Albanië volledig ontspoorde.

  De UEFA heeft een disciplinair onderzoek geopend naar de gewelduitbarsting tijdens het duel tussen Servië en Albanië. Michel Platini en Sepp Blatter keuren het voorval af. "Voetbal zou nooit mogen gebruikt worden voor politieke boodschappen."

  Het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië moest noodgedwongen worden beëindigd na 41 minuten. Een drone met een omstreden vlag van Groot-Albanië was het stadion in Belgrado binnengevlogen en hitste de spelers en de toeschouwers op.

  "We zullen disciplinaire zaken openen tegen beide nationale associaties", verklaarde woordvoerder Pedro Pinto. "Maar beide landen wensen niet gesplitst te worden in de kwalificaties."

  Ondertussen keurde UEFA-voorzitter Michel Platini (foto) het geweld af. "Voetbal moet mensen samenbrengen en de sport mag niet gemengd worden met politiek. De scènes van gisterenavond zijn onvergeeflijk", verklaarde Platini. "Stel je nu eens voor dat er aan die drone een bom hing, in plaats van een vlag."

  Ook Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, veroordeelde via Twitter het incident. "Voetbal zou nooit mogen worden gebruikt voor politieke boodschappen. Ik veroordeel ten strengste wat gisterenavond in Belgrado is gebeurd."

  De Serviërs en Albanezen hebben tot woensdag om te reageren op de aanklacht. Donderdag wordt een beslissing genomen. Ze zullen het volgende duel in de EK-voorronde mogelijks zonder toeschouwers moeten afwerken.