• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Ik sluit 2014 af met een groot succes"

  Gilbert springt naar de 14e plaats in de World Tour-ranking.

  Philippe Gilbert heeft met de eindzege in de Ronde van Peking zijn seizoen met een mooi hoofdstuk afgesloten. Hij maakt met zijn zevende overwinning van het seizoen een grote sprong in de World Tour-ranking. "Dit was op persoonlijk vlak een uitstekend jaar."

  Gilbert had in het Vogelneststadion een voorsprong van drie seconden in het eindklassement op de Ier Daniel Martin. "Mijn voorsprong was klein, dus ik moest waakzaam zijn en elk gevaar beantwoorden", vertelt onze landgenoot aan La Dernière Heure. "Het was stresserend, maar het team heeft goed werk geleverd."

  "Ik ben enorm blij met deze overwinning. Ik eindig nu op een interessante plek in de World Tour-ranking." De eindzege in Peking leverde Gilbert 100 World Tour-punten op, waardoor hij zijn seizoen op de 14e plaats afsluit. Ook BMC profiteert van de overwinning en springt over Tinkoff-Saxo naar de tweede plaats in de ranking.

  "BMC kan tevreden zijn met onze prestaties. De sleutel tot de eindzege was mijn beklimming van de Miaofeng in de vierde etappe. Ik had nog nooit kunnen aanklampen met de beste klimmers op een lange beklimming, maar nu weigerde ik te lossen."

  Gilbert boekte dit seizoen zeven overwinningen, zijn beste prestatie sinds het topjaar 2011. Met overwinningen in de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race, de Ster ZLM Toer en de Ronde van Peking kan de BMC-renner tevreden terugblikken.

  "Ik ben opgetogen dat ik 2014 kan afsluiten met een groot succes. Ik zet een rittenkoers op mijn palmares, waar ik veel appreciatie voor heb. Ik weet niet of iedereen deze mening deelt, maar ik vind dat dit een uitstekend jaar was op persoonlijk vlak."