• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrari-baas: "Alonso verlaat het team na dit seizoen"

  Alonso rijdt sinds 2010 voor de Italiaanse renstal.

  Het huwelijk tussen Ferrari en Fernando Alonso loopt op zijn laatste benen. De 33-jarige Spanjaard verlaat de Italiaanse renstal op het einde van het seizoen. Dat heeft afscheidnemend Ferrari-baas Luca di Montezemolo toegegeven.

  "Alonso heeft twee redenen om te vertrekken. Hij wil andere lucht opsnuiven en hij is op een leeftijd gekomen dat hij niet langer kan wachten om te winnen", zei Di Montezemolo op de Italiaanse televisie.

  Alonso heeft er geen vertrouwen in dat hij bij Ferrari een derde wereldtitel kan veroveren. Hij vroeg in de zomer om zijn contract te mogen stopzetten. "Alonso is teleurgesteld dat hij de laatste jaren niet kon winnen en wilde een nieuwe uitdaging."

  De Spanjaard rijdt sinds 2010 voor Ferrari en eindigde de afgelopen vier seizoenen drie keer net achter wereldkampioen Sebastian Vettel in de WK-stand. Op dit moment staat Alonso na 16 races pas zesde.