• home
 • video
 • pas verschenen

  Collin: "Hopelijk blijft Wilmots tot het EK"

  Hoe lang kan de bond Marc Wilmots nog houden?

  Door de goeie prestaties van de Rode Duivels komt ook Marc Wilmots in het vizier van de topclubs, zoals Schalke 04. "We kunnen niet betalen wat de clubs bieden", zegt Philippe Collin, ondervoorzitter van de bond, in Het Laatste Nieuws.

  Vlak voor de interlands tegen Andorra en Bosnië-Herzegovina dook het nieuws op dat Schalke 04 onlangs aan de mouw van Marc Wilmots had getrokken. Die bedankte, maar liet toch de deur op een kier voor een overstap in de toekomst.

  Bondstopman Philippe Collin heeft daar begrip voor. "Ik kan begrijpen dat een trainer zou weggaan voor veel geld. We betalen veel, maar tegenover de clubs betalen we weinig. Marc kan elders drie, vier keer meer verdienen. Daar kunnen we niet tegenop."

  "Er is een prijs voor alles in het leven", beseft Collin. "Maar Marc is een correcte mens. Hij zal niet opstappen vlak voor een wedstrijd. Aan het einde van het seizoen zou het eventueel wel kunnen."

  "Toch hoop ik dat we met hem naar de eindronde van het EK kunnen. Wat we daar presteren, komt ook op zijn visitekaartje. Of ik al een lijstje heb met mogelijke opvolgers? Nee, want dat is over zes maanden niet meer geldig. Misschien is Hiddink over een paar weken wel vrij."