• home
 • video
 • pas verschenen

  Adrie Koster deelt in Nederlandse voetbalmalaise

  Koster zoekt de schuld bij zichzelf voor het missen van het EK.

  Na de pijnlijke nederlaag van Nederland in de EK-voorronde tegen IJsland gaat het ook Jong Oranje niet voor de wind. De selectie van Adrie Koster greep naast een ticket voor het EK en mag ook een deelname aan de Olympische Spelen vergeten.

  Jong Oranje verloor na de heen- ook de terugmatch (5-4) tegen Portugal en zal volgend jaar niet aanwezig zijn op de Europese eindronde in Tsjechië. "We hebben gevochten voor wat we waard waren, maar het is ons niet gelukt de winst naar ons toe te trekken", reageerde Koster achteraf.

  "Negen doelpunten in een wedstrijd, dat is bizar. Als je in een uitwedstrijd tegen Portugal vier doelpunten maakt dan heb je het goed gedaan, maar we kregen de doelpunten ook heel makkelijk tegen. Dat is funest", stelt de ex-coach van Club Brugge bij NOS.

  Jong Oranje verliest zo voor een vierde keer op een rij sinds Koster afgelopen zomer het roer overnam van Albert Stuivenberg. Maar de klap voor Koster is nog groter. Doordat Jong Oranje voor de derde keer in vier edities ontbreekt op het EK moeten ze ook de Olympische Spelen in Rio de Janeiro missen.

  "Het is zuur dat we het EK mislopen en dubbel zuur dat we daardoor ook de Olympische Spelen missen. Ik verwijt het mezelf dat we het niet gered hebben", besluit Koster.

  De bondscoach heeft nog een contract tot de zomer van 2017, maar er komen al vraagtekens bij zijn aanblijven. Koster wou echter niet ingaan op de vraag of hij zijn contract uitdoet. "Ik ga eerst voor mezelf alles op een rijtje zetten."