• home
 • video
 • pas verschenen

  Thorgan Hazard: "Dury zou goed passen in Bundesliga"

  Hazard kijkt met lede ogen toe hoe Zulte Waregem in de kelder spartelt.

  Terwijl Zulte Waregem vecht tegen degradatievoetbal, pronkt Thorgan Hazard op de derde plek met Mönchengladbach. "Als ze bij Zulte enkel mij hadden laten gaan, waren ze nu niet in de problemen", zegt de jongere broer van Eden.

  Van smaakmaker aan de Gaverbeek tot bankzitter bij Mönchengladbach. Het Duitse avontuur van Thorgan Hazard is voorlopig geen hoogvlieger.

  "Ik ben geen tovenaar en moet me dus aanpassen", zegt Thorgan Hazard in Het Laatste Nieuws. "De kloof tussen België en de Bundesliga is vooral de snelheid en organisatie."

  Hazard sprokkelde in de Bundesliga één basisplaats en vier invalbeurten. Een schrale oogst. "Favre (de coach, red) zegt dat ik nog wat geduld moet hebben. Als ik zo voortdoe en blijf werken, gaat het vanzelf komen."

  "Een balans maak ik pas op het einde van het jaar op. Tegen dan wil ik basisspeler zijn. Het is nu aan mij om dat waar te maken. Als ik niet slaag bij Mönchengladbach, is het mijn fout."

  "Keer niet terug naar Zulte Waregem in 2e klasse"

  "De Duitse mentaliteit verschilt met die in België. Het is op zijn Duits. Strikter. Iedereen draagt hetzelfde tenue en komt op tijd. Dat bevalt me wel."

  "Maar onder Dury (foto) was er ook veel structuur bij Zulte Waregem. Hij is een politieagent en heeft me goed voorbereid op de Duitse competitie. Ergens zou Dury een goeie trainer zijn voor de Bundesliga."

  "Alles zit nu tegen bij Zulte Waregem. Het moet nu moeilijk zijn voor hem, de spelers en de ex-spelers. Maar als je de hele ploeg wijzigt, kan dat gebeuren."

  "Leye, De fauw, Conté, Malanda, Habibou, Delaplace, Duplus, Caceres en ikzelf... we zijn allemaal vertrokken. Als ze bij Zulte enkel mij had laten gaan, waren ze niet in de problemen gekomen."

  "Of ik zal terugkeren naar Zulte Waregem? Nee, al hoop ik wel om er op een dag terug te voetballen. Behalve als ze in tweede klasse spelen."