• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels springen over Oranje!

  Dries Mertens en de Rode Duivels stonden nooit zo hoog op de FIFA-ranking.

  Volgend week klimt België naar de vierde plaats op de FIFA-wereldranglijst. De Rode Duivels doen haasje-over met de Nederlanders. Nooit eerder stond ons land zo hoog op de ranking.

  De Rode Duivels speelden de voorbije weken twee EK-kwalificatie-interlands. Vorige vrijdag veegden ze de vloer aan met het nietige Andorra (6-0), gisteren speelden ze in Zenica 1-1 gelijk tegen Bosnië-Herzegovina.

  Dankzij de resultaten van Nederland (winst tegen Kazachstan, maar verlies in IJsland) wint België op de volgende ranking één plaats, doet het haasje-over met Oranje en wordt het vierde. Nooit eerder stond ons land zo hoog op de FIFA-ranking.

  Wereldkampioen Duitsland blijft sowieso eerste, voor Argentinië en Colombia. Hadden de Duivels maandag gewonnen in Bosnië-Herzegovina, zouden ze zelfs over Colombia naar de derde plaats gesprongen zijn.