• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali: "Giro, Tour én Vuelta is te veel"

  Nibali won dit jaar zijn eerste Ronde van Frankrijk.

  Tour-winnaar Vincenzo Nibali is niet van plan om in te gaan op het voorstel van Tinkoff-baas Oleg Tinkov om alle drie de grote rondes te rijden in één jaar. Dat heeft de Italiaan gezegd in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

  Tinkov lanceerde vorige week het idee om de vier beste ronderenners van het moment (Alberto Contador, Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana) de Giro, Tour én Vuelta te laten rijden in 2015.

  Maar Nibali loopt niet warm voor het voorstel. "Al die wedstrijden blijven in je benen en in je hoofd zitten. Ze blijven de hele tijd bij je", zegt hij in La Gazzetta dello Sport. "Als je dit wilt doen, moet je alle andere wedstrijden schrappen, zoals de Tirreno-Adriatico en de klassiekers."

  Ook de rijkelijke beloning waarmee Tinkov zwaait, elk 250.000 euro, kan de Italiaan niet overtuigen. "Je wordt afgesloten van de wereld en hoe zit dat dan met je familie? Waar houdt het op? Ik denk aan een combinatie van de Tour en de Giro, maar dat is genoeg."

  Via Twitter liet Nibali Tinkov verstaan dat de rijke Rus zijn miljoen euro beter in een jeugdteam zou investeren. Tinkov antwoordde meteen. Hij wil graag de twee realiseren. Vanaf volgend jaar start hij met een jeugdteam.