• home
 • video
 • pas verschenen

  Kawashima slikt vier goals van Neymar

  Neymar viert een van zijn goals tegen Japan.

  Brazilië heeft Japan verslagen in een oefeninterland in Singapore. Standard-doelman Eiji Kawashima moest zich vier keer omdraaien, telkens na een doelpunt van Neymar. De Braziliaanse aanvaller van Barcelona was de ster van de avond.

  De show van Neymar begon na 18 minuten toen hij na een doorsteekpass van Diego Tardelli Kawashima omspeelde en de bal in het dak van het doel trapte. Even later had Neymar pech, zijn vrije trap belandde op de paal.

  Japan had weinig in te brengen tegen Brazilië en na de rust waren alle ogen weer gericht op Neymar. De Braziliaan verscheen opnieuw oog in oog met Kawashima en liet de doelman van Standard kansloos.

  Japan en Kawashima moesten de kelk tot op de bodem ledigen. Eerst maakte Neymar zijn hattrick vol met een rebound en daarna maakte hij de 4-0 met een kopbal.

  "Neymar geniet van zijn spel, hij amuseert zich op het veld", zegt de Braziliaanse bondscoach Dunga. "Het is net alsof hij met zijn vrienden een balletje aan het trappen is en wij willen hem die kans geven."

  Voor Brazilië is het al de vierde zege op een rij onder bondscoach Dunga. Die volgde na het desastreuze einde van het WK Felipe Scolari op. In 10 onderlinge duels kon Japan nog nooit winnen van Brazilië.