• home
 • video
 • pas verschenen

  Greg Van Avermaet wordt weer voetballer

  Van Avermaet verdedigde jarenlang het doel van KSK Beveren.

  Wielrenner Greg Van Avermaet keert - voor een dag - terug naar zijn oude liefde: de voetbalsport. Vrijdag speelt de BMC-renner een match aan de zijde van onder anderen Davide Rebellin en Nick Nuyens.

  Voor zijn wielercarrière stond Greg Van Avermaet jaren onder de lat bij KSK Beveren. Hij doorliep er alle jeugdreeksen, maar koos uiteindelijk toch voor de fiets.

  Maar vrijdag zal Van Avermaet dan toch nog eens zijn voetbalschoenen aanbinden. De BMC-renner komt naar aanleiding van de uitreiking van de Vélo d'or aan de aftrap van een voetbalmatch tussen Franse en buitenlandse profs.

  "Ik kijk ernaar uit", vertelt Van Avermaet. "Deze week zal ik in elk geval wat trainen om dat oude balgevoel terug te krijgen."

  Van Avermaet zal in het stadion Charles-Ehrmann in Nice een balletje trappen met onder anderen Nick Nuyens, Preben Van Hecke, Davide Rebellin, Thibaut Pinot en Nacer Bouhanni. Benieuwd of hij op het veld evenveel raak schiet als op de fiets.