• home
 • video
 • pas verschenen

  Becue gaat talentpool van Franstalige zwemfederatie leiden

  Brigitte Becue steekt de taalgrens over.

  Eind augustus heeft Brigitte Becue na een dispuut de Vlaamse zwemfederatie verlaten, de Franstalige federatie was er als de kippen bij om de ex-topzwemster in huis te halen. Becue wordt verantwoordelijk voor de talentpool in Brussel.

  Sinds 2008 werkte Becue voor de VZF, maar die schoof haar in de zomer aan de kant. Een verschil in visie bleek een breekpunt.

  Lang heeft de viervoudige olympiër, 42 jaar ondertussen, niet zonder job gezeten. De Franstalige federatie FFBN biedt haar een vangnet: "We waren op de hoogte van haar situatie en hebben snel gesprekken aangeknoopt om na te gaan hoe ze binnen ons organigram kon functioneren", zegt FFBN-directeur Philippe Midrez in la Dernière Heure.

  En die functie was snel duidelijk: de FFBN had net een nieuw project opgestart met de oprichting van twee talentpools, een in Luik en een in Brussel.

  "Onze topsportverantwoordelijke Ronald Claes zal het Luikse centrum leiden, Becue komt aan het hoofd van de Brusselse cel. Ze zal wel samenwerken met Claes. In september 2015 hopen we dat die pools op kruissnelheid zijn."