• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Ik ben tevreden met een 4 op 6"

  Marc Wilmots: "Wij hadden 10 kansen, zij maar 4."

  Het gelijkspel bij Bosnië-Herzegovina heeft het optimisme bij de bondscoach en zijn spelers niet getemperd. "Als we volgende keer winnen tegen Wales is onze start perfect", vindt Marc Wilmots.

  Bondscoach Marc Wilmots had weinig reden om te mopperen na de 1-1 in Zenica. "We waren sterk gestart, met veel beweging vooraan. Maar we stuiten op een sterke Begovic vanavond, al ging hij bij onze goal wel in de fout."

  "We hadden ook wat pech dat hun eerste kans meteen prijs was. Dan zie je dat Dzeko een topspits is. Wij kregen misschien wel 10 kansen tegenover zij maar 4."

  "De 1-2 zat er ook in, maar we namen vaak de verkeerde beslissingen. We bleven wel rustig toen we achterkwamen, hoewel het nog een jonge groep is."

  "Ik ben tevreden met 4 op 6. Als we nu onze volgende match thuis tegen Wales kunnen winnen, kunnen we spreken van een perfecte start."

  Nainggolan: "Lelijke goal, maar ik ben er wel blij mee"

  • Vincent Kompany: "Het was een erg leuke wedstrijd om te spelen met veel tempo en scherpe counters. We mogen tevreden zijn met dit punt, maar als we onze kansen hadden afgemaakt, had er nog meer ingezeten. Toch is het een goed teken voor de toekomst dat we veel kansen kunnen creëren. Over de sfeer in het stadion kan ik kort zijn. Het was allesbehalve vijandig. Ik denk dat de supporters vooral opgelucht zijn dat ze een punt hebben gehaald."
  • Kevin De Bruyne: "Ik denk dat we tevreden mogen zijn over onze wedstrijd. We zijn erg goed gestart en kregen veel kansen. Op dit snelle veld was het niet altijd even gemakkelijk om de bal in de ploeg te houden, maar ik denk dat we daar toch aardig in geslaagd zijn. In de tweede helft deden ze niks anders meer dan verdedigen en zat de wedstrijd wat op slot. Toch denk ik dat we blij moeten zijn met dit punt. Vier op zes is niet slecht, zeker als je weet dat Bosnië maar twee op negen heeft."
  • Radja Nainggolan: "Ik probeer hard te werken voor de ploeg en ik ben blij dat dat werk ook geapprecieerd wordt door de voltallige ploeg. Het WK missen zit nog altijd wel een beetje in mijn hoofd, maar ik kan alleen maar mijn best doen op het veld. Vandaag moest ik me vooral bezighouden met Pjanic. Ik kende hem door en door en ik denk dat ik hem goed uit de match hield. Ik ben blij dat ik kon scoren, al was het wel een "lelijke" goal."