• home
 • video
 • pas verschenen

  Wietse Bosmans tijdje in lappenmand na tekenbeet

  Wietse Bosmans is nog niet gespaard gebleven door pech.

  Pech blijft veldrijder Wietse Bosmans achtervolgen. Nu heeft hij de ziekte van Lyme, een infectieziekte die veroorzaakt wordt door een tekenbeet. "Ik ga ervoor zorgen dat ik jullie nog mooie resultaten kan geven."

  Wietse Bosmans heeft de adelbrieven waarmee hij overstapte van de jeugd nog niet kunnen waarmaken bij de profs. Opnieuw is pech de boosdoener. Vorig seizoen stond de ploegmaat van Mathieu van der Poel lang aan de kant met een knieblessure.

  Ook dit seizoen lieten de resultaten te wensen over. Nu is duidelijk waarom. "Na een tijdje slechte en iets betere dagen, op en naast de fiets, hebben we gevonden wat er aan de hand is", laat Bosmans weten.

  "Ik heb de ziekte van Lyme en zal weer een hele tijd aan de kant staan. Dit jaar draait weer anders uit dan gedacht, maar ik ga ervoor zorgen dat ik jullie nog mooie resultaten kan geven. Eerst die troep uit mijn lichaam!"

  De ziekte van Lyme, genoemd naar een plaatsje in de VS waar in 1975 een epidemie uitbrak, is een bacterie die doorgaans door een teek in het bloed belandt.