• home
 • video
 • pas verschenen

  Walter Planckaert: "Met Jelle toewerken naar voorjaar"

  Jelle Wallays blijft nog een jaar bij Topsport Vlaanderen-Baloise.

  Topsport Vlaanderen-Baloise beleeft een prachtseizoen, de zege van Jelle Wallays in Parijs-Tours was de 21e al dit seizoen, maar wel veruit de mooiste. "Dit is de kers op de taart van een geweldig jaar voor de ploeg", zegt ploegleider Walter Planckaert aan Sporza. "Parijs-Tours wint niet iedereen. Ik ben heel tevreden voor Jelle, want hij zet zich altijd in voor de ploeg."

  Planckaert is blij voor zijn 25-jarige renner. "Ik ben supergelukkig. Jelle was goed bezig. Hij won in Lichtervelde eind vorige maand en reed nog met de fiets naar huis na Binche, wat op het einde van het seizoen niet eenvoudig is in die moeilijke weersomstandigheden. Hij heeft er volledig naartoe geleefd en heeft het afgemaakt."

  Jelle Wallays is aan zijn vierde jaar bij Topsport Vlaanderen toe, waar hij volgend jaar het gezelschap krijgt van zijn drie jaar jongere broer Jens.

  Planckaert schetst de figuur van Jelle. "De broers Wallays komen uit een heel sportieve familie. Ze leven allebei 100 procent voor hun vak, al kan in de winter enkele weken wel eens de spanning van de boog."

  "Jelle heeft wel één probleempje: in de winter komen de kilootjes er gemakkelijk bij. Deze winter gaan we daar wel speciale aandacht aan besteden, zodat hij ook volgend jaar in de voorjaarskoersen zijn prestatie van in Parijs-Tours kan evenaren. En dan gaan we van een hele grote Jelle Wallays spreken."

  "Hij kan dat. Zeker in Parijs-Roubaix moet hij op de voorgrond kunnen treden. Hij is gemaakt om over de stenen te rijden. Hij reed ook een goeie Omloop en zat in de Ronde van Vlaanderen mee in de goeie ontsnapping. Hij kreeg toen wel een hongerklop. De selectieve voorjaarskoersen zijn evenwel zijn ding en daar gaan we naar toewerken volgend jaar."

  "Jelle zal in 2015 meer zijn eigen kans kunnen gaan"

  Zes talenten verlaten de opleidingsploeg volgend jaar: Kenneth Vanbilsen, Tom Van Asbroeck, Jasper De Buyst, Yves Lampaert, Zico Waeytens en Michael Van Staeyen. "Jelle blijft dus. In het voorseizoen valt het nog een beetje tegen met zijn uitslagen. We gaan daar volgend jaar verandering in brengen en hij zal zeker goed presteren."

  "Dat er zes hele goeie renners - onder wie toch vier sprinters - weggaan, speelt in zijn voordeel. Hij zal meer zijn eigen kans kunnen gaan en voor niemand in de wind hoeven te rijden."