• home
 • video
 • pas verschenen

  Kampioene Jolien D'hoore trekt naar Brits topteam

  Jolien D'hoore (24) is al twee keer Belgisch kampioene.

  Belgisch kampioene Jolien D'hoore ruilt de Lotto-Belisol Ladies voor Wiggle Honda Pro Cycling. Bij het Britse topteam mag de 24-jarige Belgische ook weg en piste combineren. "Het was tijd om een nieuwe stap in mijn carrière te zetten", reageert D'hoore verheugd.

  Op haar 24e puilt het palmares van Jolien D'hoore al uit: in 2012 en in 2014 pakte ze de Belgische titel op de weg.  Op de piste zijn haar gouden en zilveren medailles niet te tellen. Ze is de regerende Belgische omniumkampioene en verdedigt deze week op het EK brons op de omnium.

  Na haar wereldtitel bij de junioren in 2008 werd ze al in 2009 op jonge leeftijd prof bij Topsport Vlaanderen. In 2013 ging ze aan de slag bij Lotto-Belisol, waar de vrouw met de snelle benen uitgespeeld wordt als kopvrouw. Dit jaar won ze al zes koersen.

  "Ik ben erg blij dat ik in 2015 voor Wiggle Honda kan rijden. Ik kan er mij verder ontwikkelen. Ook het feit dat het team mijn piste-ambities blijft steunen, speelde een belangrijke rol voor mij. De omnium op de Spelen van 2016 in Rio is mijn grote doel."

  "Ik hoop dat ik kan leren van mijn erg getalendeerde teamgenotes. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit sterke team in elke wedstrijd voor de zege kunnen gaan."

  Egon van Kessel leidt selectie toprensters

  Wiggle Honda werd in 2012 opgericht door de Australische ex-toprenster Rochelle Gilmore. Sinds 2013 zit het vrouwenteam in het peloton, met als ambitie de absolute top te halen.

  Het team haalde de veel gevierde Egon van Kessel, oud-bondscoach van Nederland, in huis als ploegleider. Hij krijgt naast D'hoore nog een pak andere toppers onder zijn hoede: zo zijn de Britse olympisch kampioene Dani King, de Italiaanse tijdritkampioene Elisa Longo Borghini, de Amerikaanse tweevoudig Giro-winnares Mara Abbott en het Britse toptalent Anna Christian nieuwkomers.