• home
 • video
 • pas verschenen

  Frédéric Frans naar Schotland: "Niemand in België wou mij"

  Frédéric Frans paste niet meer in de plannen van Lierse.

  Jason Denayer krijgt er een Belg bij in de Schotse eerste klasse. Frédéric Frans, clubloos nadat hij geen nieuw contract had gekregen bij Lierse, tekende voor Partick Thistle.

  Sinds zijn zesde speelde Frédéric Frans voor Lierse, maar na meer dan 100 matchen in het eerste elftal was er geen plaats meer voor de 25-jarige Belgische verdediger.

  "Tot mijn verbazing wilde geen enkele club in België mij", zegt Frans. "Daarom dat ik uitkeek naar een club in het buitenland. Toen kwam Partick Thistle op de proppen."

  Het contract van Frans bij de Schotse eersteklasser loopt in januari al af. "Ik heb daar zelf om gevraagd. Zo krijg ik eerst de kans om mij in de kijker te spelen en te zien wat het geeft."

  "Ik kijk alvast uit naar de leuke matchen in de Schotse Premier League, zoals tegen Celtic (met Rode Duivel Jason Denayer) en Dundee United."

  Partick, een wijk uit Glasgow, staat na 9 speeldagen op de 7e plaats (op 12 ploegen). Het heeft wel een match minder gespeeld, meer bepaald de derby tegen Celtic.