• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador en Sagan beklimmen Kilimanjaro als teambuilding

  Toont Contador ook zijn klimmersbenen op de flanken van de Kilimanjaro?

  Bij Tinkoff-Saxo zitten heel wat goeie klimmers, maar kunnen ze het ook zonder fiets? Dat weten we begin november, wanneer de hele ploeg de top van de Kilimanjaro (op bijna 6.000 meter hoogte) tracht te bereiken.

  De renners en omkadering van Tinkoff-Saxo blazen op 1 november verzamelen in het Tanzaniaanse Moshi. Na zes dagen wandelen zou de groep van zo'n 80 man de top moeten bereiken.

  "Ik kijk er enorm naar uit", zegt manager Bjarne Riis. "Ik kreeg al langer de vraag om een teambuilding te organiseren en grote baas Oleg Tinkov gaf me de toestemming voor dit project."

  "Ik kijk er al naar uit om te zien hoe de renners zullen reageren op dit soort stress, onder moeilijke omstandigheden. Ik wil een groep zien waar iedereen voor elkaar door het vuur gaat."

  "We streven ernaar het beste team van de wereld te zijn, maar dat wordt voor mij niet alleen uitgedrukt in zeges en punten. Het moet een team zijn waar je met trots deel van uitmaakt."

  Tinkoff kan voor volgend seizoen toppers als Alberto Contador, Rafal Majka en Roman Kreuziger behouden en voegde daar ook nog eens Peter Sagan en Ivan Basso aan toe.