• home
 • video
 • pas verschenen

  Comeback Ward Bauwens is slag in het water

  Bauwens werd op de Olympische Spelen 16e op de 400m wisselslag.

  Amper een maand nadat zwemtalent Ward Bauwens zijn comeback had aangekondigd, houdt hij er al mee op. De Brabo-kern van Ronald Gaastra bestaat nog maar uit 5 atleten, na ook het vroegtijdige pensioen van Sysmans, Ramael en Van der Straeten.

  Een jaar geleden had Ward Bauwens zijn zwembroekje al in de kast opgeborgen, maar begin september kwam hij op zijn stappen terug. "De motivatie is er weer. Kim Clijsters had me overtuigd om vol te gaan voor mijn comeback", zei de 21-jarige Bauwens toen.

  Maar het is uiteindelijk een van de kortste comebacks uit de geschiedenis geworden. "Ward kwam er al snel weer achter dat dagelijks om zes uur het zwembad induiken niet zo aangenaam is", merkt zijn (ex-)coach Ronald Gaastra schamper op.

  Gaastra blijft bij Brabo nog over met 5 profatleten: Pieter Timmers, Glenn Surgeloose, Kimberly Buys, Chloë Wijns en Lorenz Weiremans. Jolien Sysmans, Maaike Ramael en Egon Van der Straeten haken net als Bauwens af.

  "Wanneer twintigers als Sysmans en Van der Straeten tot de vaststelling komen dat ze geen of amper nog progressie maken ondanks het dagelijkse labeur in de vroege ochtend en avond, dan is het logisch dat ze beslissen om hun studies versneld af te werken. Met zwemmen is ook weinig geld te verdienen en dat werkt ook niet motiverend."