• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zonderland doet zijn kunstje van Antwerpen over

  Epke Zonderland staat opnieuw op het hoogste schavot.

  Epke Zonderland (28) heeft zijn wereldtitel aan de rekstok verlengd. Met een perfecte oefening pakte de Nederlandse topturner het goud op het WK in Nanning (China).

  Kohei Uchimura, wereldkampioen allround, legde de lat hoog voor Epke Zonderland. Voor zijn oefening met vier vluchtelementen kreeg de Japanner 15,725 punten.

  Ook Zonderland kwam met vier vluchtelementen, goed voor een hogere waardering van de jury (16,225 punten) en het goud. Vorig jaar was de olympische kampioen (foto) ook de beste op het WK in Antwerpen.

  Zhang Chenglong had pech voor eigen publiek. Een leertje schoot los en de Chinees viel. Hij moest tevreden zijn met de zevende plaats. Het brons in Nanning was voor de Kroaat Marijo Moznik (15,000 punten).

  Nog twee keer goud voor Biles

  Bij de vrouwen mocht de Amerikaanse Simone Biles een derde en een vierde keer juichen. Op de vloer verlengde de 17-jarige Amerikaanse haar wereldtitel met 15,333 punten, ook op de balk (15,100) was ze niet te kloppen. Eerder kroonde Biles zich ook tot wereldkampioene allround en won ze goud met Team USA in de landencompetitie.