• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots: "Kunnen bewijzen wat ons niveau is"

  Wilmots traint met een volledige groep.

  Bondscoach Marc Wilmots wil dat zijn Rode Duivels uitgaan van hun eigen kracht en hun eigen spel op de mat leggen in de match tegen Bosnië-Herzegovina morgen. Kevin De Bruyne voelt hoe iedereen bol staat van het vertrouwen voor een krachtmeting met een andere WK-ganger.

  Bosnië begon na een minder WK zijn EK-campagne met een 1 op 6 en dan sluimert er al eens een crisis in de Balkan. Marc Wilmots blijft wel de kwaliteiten van de Bosnische kern zien.

  "Normaal is Bosnië met ons de favoriet op de zege in deze groep. Maar de groep ligt wel open na de Bosnische 1 op 6. Bosnië blijft wel een team dat het WK haalde, met individuele klasse en een sterk blok."

  "Het wordt een match waarin wij kunnen bewijzen welk niveau we hebben en daar willen we een resultaat aan koppelen. We zullen ons eigen spel spelen met de bedoeling om te winnen."

  "Ik hoop 3 à 4 kansen per helft af te dwingen en dan moeten we efficiënt zijn. Anderzijds moeten we opletten voor de Bosnische omschakeling en geen domme fouten maken, want die betalen we cash."

  Op het middenveld komt AS Roma-middenvelder Nainggolan mogelijk zijn ploegmaat Pjanic tegen. "Dat maakt iedereen mee op internationaal niveau. Radja speelt maandag voor België, het mag hem niet uitmaken tegenover wie hij staat."

  "Eden is voor mij bijna 100%"

  Wilmots heeft het ook over een belangrijk kleinood, de teen van Eden Hazard: "Zijn teen is er nog, dat is al goed nieuws", lacht hij. "Eden had geen reactie na de training en is volgens mij bijna 100%."

  "Mijn opstelling geef ik nog niet omdat ik de Bosniërs niet wil vertellen hoe we spelen. Of gestalte een rol speelt? Dat wordt ook tegen Bosnië belangrijk, zeker bij stilstaande fases."

  De Bruyne: "Maakt me niet uit of Hazard speelt"

  Kevin De Bruyne was vrijdag de spil van de Belgen tegen Andorra. Als Eden Hazard weer naast hem op het veld komt, zal die de bal en de schijnwerpers automatisch weer opzoeken.

  "Maar mij maakt het niet veel uit of Eden meespeelt", zegt De Bruyne. "Ik heb altijd de rol om de ploeg zo snel mogelijk te laten spelen. Eden is, net zoals de anderen op de flank, beter in een-tegen-een-situaties."

  "Ik ben een ander type en raak veel de bal, terwijl je Eden ruimte moet geven om een actie te maken. Hij speelt bij Chelsea bij de wereldtop en doet het super. Het kan alleen maar voordeel opleveren als hij meespeelt."

  "Als we morgen winnen, starten we ideaal en zitten we meteen in de goeie richting. Iedereen is wel heel relaxed bij de Duivels. Dat komt door de goeie uitslagen en het prima voetbal. Het vertrouwen komt van alle kanten, zowel binnen de groep als van buitenaf bij de fans en de pers", zegt De Bruyne nog.