• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  LeBron James vloert ex-ploeg in oefenmatch

  LeBron James (rechts) verhuisde deze zomer naar de Cleveland Cavaliers.

  In de voorbereiding op het nieuwe NBA-seizoen heeft LeBron James met zijn nieuwe club Cleveland Cavaliers een oefenmatch gewonnen tegen Miami Heat. James maakte jarenlang het mooie weer bij Miami Heat.

  LeBron James speelde van 2010 tot 2014 bij Miami Heat en veroverde twee titels. Maar op 1 juli 2014 werd James een vrije speler en de viervoudige MVP keerde terug naar de Cleveland Cavaliers, waar hij van 2003 tot 2010 al speelde.

  De ontmoeting met zijn ex-ploegmaats in Rio de Janeiro verliep wel niet echt hartelijk. James schudde hen wel de hand, maar van oogcontact was nauwelijks sprake. James speelde zelf overigens maar een bijrol in de oefenmatch. Hij scoorde 7 punten en speelde slechts 20 minuten.

  De Cleveland Cavaliers leken bij 97-76 in het vierde kwart zegezeker, maar verspeelden hun ruime bonus. Na een verlenging konden ze met 122-119 de zege toch binnenhalen.